OOODELLEEEN YA OOODELLEEEN (DRAWINGS)

<-future- | -past->

aku1aku2aku3aku4aku5aku6aku7aku8aku9aku10aku11aku12aku13aku14aku15aku16aku17aku18aku19aku20aku21aku22aku23aku24aku25aku26aku27aku28aku29aku30aku31aku32aku33aku34aku35aku36aku37aku38

 
A visual language adaptation of the 1999 Aku Ankka comic strip Uudelleen ja uudelleen (n:o 7, 17.2.1999) translated for non-finnish-speakers.
 
38 drawings, pen and pencil on paper, 2012
 
1. Huomenta. Näitkö kauniita unia? Aamiainen on valmis tuota pikaa. Huomenta, pojat.
2. Tahdotko kaksi vai kolme paistettua munaa? Mmmh Kaksi riittää, kiitos vain.
3. Jopas nyt. Sinähän olet kuin nukkuneen rukous. Mmmh. Vieläpä hyvin levätyn yön jälkeen. Outoa.
4. Nyt seuraa aamun uutiskatsaus. Uhkaava onnettomuus tukki tänä aamuna. Ankkalinnan keskustan liikenteen… Kuulkaas tuota! Älkää huoliko, pojat. Kukaan ei loukkaantunut.
5. Kolarisumaan joutuivat jäteauto, kaksitoista henkilöautoa ja Kustaa-niminen musta kissa, mutta kuin ihmeen kaupalla henkilö- ja kissavahingoilta vältyttiin. Miten sinä tuon tiesit?
6. Ööh – en muista. Jotenkin vain tiesin, että kaikki olisivat kunnossa…mutta sinä et taida olla. Ehkei sinun pitäisi mennä tänään töihin.
7. Hiiskatti! Olen jo myöhässä! Älkääkä suotta murehtiko, pojat. En minä mitään massiivisia masiinoita töissäni käsittele.
8. Lehti tulee! Varo, häiskä, ettei päin näköä läiskähdä! Auts!
9. Anteeksi! Hee! Pojalla on lahjoja! Jo toinen täysosuma tällä viikolla!
10. Mutta turha sinun sitä on hämmästellä. Haluatko kuulla, mitä horoskooppisi sanoo? En erityisemmin.
11. Siinä lukee: “Varaudu tänään useampaan kuin yhteen katastrofiin ja karta ärsyttäviä naapureita!” Ohoh! Naapuriosasto osui harhaan, mutta muuten se meni sanasta sanaan oikein!
12. Pikkelsitehtaalla. Työ on kevyttä mutta yksitoikkoista. Täälla laaduntarkkailussa vain nostellaan purkkeja summanmutikassa.
13. Punnitaan ne ja kirjoitetaan tarkastettujen purnukoiden sarjanumerot muistiin. Että osaakin olla tylsää.
14. Mutta tänään tuntuu siltä kuin olisin tehnyt kaiken – aivan kaiken – joskus ennenkin. Eikä se koske vain purkkien punnitusta.
15. Se on kuin jatkuva deja vu! Olen varma, että olen nähnyt, kuinka Hoppanen kiipeää säätämään kelloa – ja sitten… sitten tapahtuu jotakin kamalaa..
16. Hoppanen! Varokaa! Äääks!
17. Onni onnettomuudessa, hän selvisi säikähdyksellä.. Kääk! Säilöin kynäni!
18. Asiakkaat eivät arvosta “kynittyä pikkelsiä. Enkä ehtinyt nähdä, mihin purkkiin pännä plupsahti… Pakko ryhtyä toimen-piteisiin ja äkkiä!
19. Klup! Ellen saa liukuhihnaa pysähtymään, olen pian pahemmassa liemessä kuin onneton lyijäri!
20. OH EI! Pysäytys olikin toisella puolella!
21. Unnh! Nyt se jumittui!! Tämä taatusti koettelee pomon huumorintajua!
22. Hyvin arvattu! No niin! Sinun ansiostasi tölkitimme 6000 yksikköä pikkelsiä, jota ei voi myydä, koska yhdessä purkissa lilluu lyijykynä! Klup!
23. Huomisaamuna hilaat ensi töiksesi pyrstösulkasi toimistooni ja selität tarkalleen, mitä oikein tapahtui! Kyllä, johtaja! Pyrstösulkani, johtajaa! Anteeksi johtaja!
24. Samana iltana. Voi minua raukkaa! Paras kuitenkin jättää kertomatta pojille, että vai tulossa hulluksi. Jotenkin tunnen eläneeni tämän päivän ennenkin.
25. Aivan kuin tuossa elokuvassa. Kaveriparka huomaa, että sama päivä toistuu yhä uudelleen ja uudelleen.
26. Sitten hän tajuaa, että hänen on korjattava jokin valtava erehdys, ennen kuin seuraava päivä koittaa.
27. Usko nyt, hyvä mies! Olemme juuttuneet aikavyöhykkeen rajamaille! Niinpä niin. Tietenkin. Nyt se on tapahtunut minullekin. Tämänpäiväinen ei ollut mikään deja vu – aika on jähmettynyt paikalleen, ja vain minä huomaan sen!
28. Muistin tämän päivän, koska eilen oli tänään – ja ehkä toissapäivänäkin! Hrrr! Kauanko tätä oikein on jatkunut?
29. Loppu! Varmaan myös hän haluaisi elää tämän päivän uudelleen – kun muistaa, mitä pikkelsitehtaalla tapahtui. Sanoit tuon eilen! Ja olin samaa mieltä!
30. He eivät tajua, mitä tapahtuu – joten turha säikyttää heitä. M-mita tarkoitat? Oletko kunnossa?
31. O-olen. Varmaan nukahdin ja näin painajaista. Painun nyt petiin. Odota. Varo.
32. Ja juuri puolenyön jälkeen. KR!
33. Tultiinhan sitä lopulta. Olen jo odotellut. Mikäs kaveri sinä olet?
34. Olen Kummisetä Aika. Siirsin juuri kelloja 24 tuntia taaksepäin. Mutta sinähän näytät aivan sen juuri katsomani elokuvan tähdeltä…
35. Komea hemmo, eikö totta? Ja olit oikeassa elokuvan suhteen – olet nimittäin tismalleen samassa liemessä. Olenko?
36. Tarkoitatko.. saanko siis uuden tilaisuuden, jolloin pidän varani, etten sotkisi hommia työpaikallani? Jaa-a veikkonen… saattaahan sekin olla näiden aika-kertausten syy…
37. Tai sitten ei! En voi auttaa. Et voi – vai et halua? Onko minun ratkaistava koko jupakka itse?
38. Ellen joudu huomenna ikävyyksiin, palaako aika ennalleen? Kerro edes se! Pelkäänpä, että olet aikaongelmasi kanssa aika yksin…

2012

<-future- | -past->